امکان ندارد شما اهل دهکدهی وب باشید و با این ارور مواجه نشوید. اگر هنوز مواجه نشدهاید، میشوید! اهمیتی ندارد کارشناس سئو باشید یا طراح سایت یا صاحب کسب و کار یا نویسنده محتوا یا هرچه. یک روز ارور Noindex گریبان شما را میگیرد. بهتر است اول بدانیم ارور noindex چیست؟
در حقیقت نوایندکس ارور نیست. یک تگ هست که گاهی خودمان از عمد در یک URL قرار میدهیم. چه دستوری به گوگل میدهد؟ (ما کی باشیم که به گوگل دستور بدیم؟ منظورم خواهشه!) در اصل از گوگل میخواهیم این صفحه را در لیست رباتهای خود قرار ندهد. (یعنی گوگل جان من توی این آدرس دارم برای دل خودم یه کارایی میکنم. شما به دل نگیر.)
پس در اصل این تگ یک امکان مفید است. اما در آن سوی ماجرا، صفحات یا دسته بندی یا هر آدرس دیگری در سایت که میخواهیم توسط خزندههای گوگل بررسی شوند و رتبه کسب کنند، گاهی ایندکس نمیشوند. یعنی یک پارچهی سیاه و بزرگ روی تمام زحمات ما کشیده میشود. انگا نه انگار که کالای خوبی موجود کردهایم. صفحه خوبی طراحی کردهایم. مطلب خوبی نوشتهایم. اما چرا این اتفاق میافتد؟
شاید بگویید :« ای بابا من صدتا صفحه نوایندکس دارم. بهم بگو چیکارش کنم درست بشه. چرا اضافه گویی میکنی؟» باید بگم که :« باور کن منم دارم هول هولی مینویسم که برم صفحات Noindex یه سایت رو اوکی کنم اما واجبه بدونیم چرا این مشکل به وجود اومده که جلوی اشتباهات بیشتر رو بگیریم.»
خب اول این لیست رو ببین:
وضعیت آدرس های نوایندکس سایت را احتمالا از سرچ کنسول یا ابزارهای ایرانی مانند جت سئو چک میکنید. اما مشکلی وجود دارد. تمام این ابزارها، تمام صفحات Noindex را نشان میدهند، نه آن صفحاتی که به اشتباه نوایندکس شدهاند. پس بهتر است با دقت بیشتر چک کنید تا اشتباه بزرگتری مرتکب نشوید.
بیشتر از این شما را منتظر نمیگذارم و اصل مطلب را میگویم اما سر فرصت باقی مطلب را مطالعه کنید. موارد مهمتری را در ادامه خواهم گفت. (لینک این صفحه رو بفرست برای اون دوستت که صفحه چتش برات حکم صندوقچه امانات داره. سرفرصت برگرد و بخون.)
<meta name=”robots” content=”noindex”>
بهتره اول مطمئن بشید صفحه نوایندکس هست یا نه. چون گاهی سرچ کنسول اشتباه میکنه.
داخل فایل HTML یا فایل HTTP بروید و تگ Noindex را حذف نمائید.
اگر سایت شما وردپرسی باشد و افزونه های سئو مانند یوست یا رنک مث را نصب کرده باشید، در پایان تمام صفحات و نوشتهها، این امکان وجود دارد که صفحه را ایندکس کنید یا مسدود کنید.
در افزونه یوست مراحل زیر را گام به گام پیش بروید تا بتوانید خطای Noindex را برطرف کنید:
در ابزار سئو رنک مث به شکل زیر پیش بروید:
در این مقاله تلاش کردم Noindex و هرآنچه درباره اون لازم هست که بدانید را به سادهترین زبان توضیح بدهم. اگر سوالی دارید در بخش کامنتها برای ما بنویسید و اگر سایت شما با مشکلات فنی و محتوایی دست و پنجه نرم میکند، حتماً به کاغذ ایمیل بدهید. کمکتان خواهیم کرد.
صبا طاهری