نمیتوان از مد صحبت کرد و نام فرانسه را به میان نیاورد و یاد هفته مد پاریس نیفتاد. فرانسه سال هاست که در صنعت مد پیشتاز است نه فقط به خاطر برند و طراحان بر جستهاش، بلکه به دلیل استایل فرانسوی و فرهنگ خاص مردمش در لباس پوشیدن و دیدگاه آنان نسبت به مد. در این مقاله سری به مصاحبه الکس چانگ، مجری و طراح لباس معروف، با کامی شاریر، سردبیر مد، میزنیم و می بینیم او در برای داشتن یک استایل فرانسوی چه می یابد .
الکس چانگ از مد فرانسه میگوید
کامی در مصاحبه اش به نکات جالبی اشاره می کند. برخالف تصور معمول طرفداران مد و لباس، فرانسوی ها علاقهی زیادی به استایل های ترند ندارند و مدام در حال پرسه زدن در بازارهای آنلاین و خریداری اجناس گوناگون نیستند، بلکه لباس های کاربردی را می پسندد، چیزهایی که بتوانند طولانی مدت از آن استفاده کنند؛ در واقع دید مصرف گرایی ندارند که پیوسته بخرند و پس از مدتی خسته شوند و آن ها را کنار بگذارند. آنها به سرمایه گذاری روی لباس های کلاسیک اعتقاد دارند چون هرگز از مد نمیافتد .
استایل شخصی، مهم تر از مد
نکته ای که امروزه خیلی به آن توجه نمیشود و بین ترندهای مختلف گم شده است، این است که در استایل فرانسوی، افراد چیزهایی را میخرند که خودشان دوست دارند و به حسی که هنگام پوشیدن آن لباس دارند توجه میکنند نه چون صرفاً در حال حاضر عدهای به آن علاقه پیدا کردند. فرانسوی ها بیشتر در پی شکل دادن استایل شخصی خود هستند .
جالب است که فرانسوی ها هم به موضوع «بکش و خوشگلم کن!» معتقدند چون نقل قول معروفی دارند که می گوید: «باید درد بکشی تا زیبا باشی!» و این امر در انتخاب شلوارهای جین وینتیج در استایل های فرانسوی کامالً مشهود است؛ فرانسوی ها به شلواری که صد درصد جین خالص نباشد و کشی و راحت باشد اعتقادی ندارند!
بگذار یک جای کار، بلنگد
فرانسوی ها عاشق نقص هستند؛ هر چیزی که نقصی داشته باشد را دوست دارند و نگه می دارند، در استایل فرانسوری زیاد آرایش نمیکنند. چین و چروک، ترک های پوستی و به طور کلی نقایص خود را پنهان نمیکنند. هر چه نباشد این چیزهاست که انسان را انسان می کند و از یک عروسک پالستیکی بی نقص متمایزمان میکند .
دختران فرانسوی علاقهای به لباس های گشاد که بیشتر سبکی آمریکایی است ندارند و دوست دارند کامالً سایز اندامشان باشد، دوست دارند فرم بدن را ببینند، لباس های خیلی رنگارنگ و شلوغ را هم نمی پسندند و بیشتر به سبک کالسیک متمایل اند .
برندهای موردعلاقه فرانسوی ها
شاید برایتان جالب باشد که بدانید خانمهای فرانسوی عاشق سبد و زنبیل های بامزه هستند و به جای کیف از آن استفاده می کنند.
آن ها خیلی علاقه ای به کیف های برندهای معروف ندارند. به طور کلی می توان گفت که خیلی مایل نیستند دیگران بدانند از چه برندی استفادا می کنند و دوست دارند وسایلشان منحصربه فرد باشد. کاملاً بر خالف سبک آمریکایی ها که به دنبال برندهای مختلف هستند و گویی افراد به دسته های مختلف تعلق دارند .
جزئیات در استایل فرانسوی
دختران فرانسوی عاشق طرح راه راه و پیراهن های مشکی، چه کوتاه و چه بلند آن هستند. همانطور که دیدیم سبک فرانسوی سبکی ساده و کلاسیک است. پس تنوع چه می شود؟ آن ها برای این سوال هم جوابی دارند؛ زیورآلات و کفش. آن ها با بازی با زیورآلات تنوع ایجاد میکنند و در عین حال به دلیل قیمتی بودن آن نوعی سرمایهگذاری نیز محسوب می شود و با یک تیر دو نشان می زنند. فرانسوی ها علاوه بر زیورآلات روی کفش نیز سرمایهگذاری میکنند. همه میگویند که پا قلب دوم ماست و کیفیت کفش بسیار مهم است. فرانسوی ها نیز این را میدانند و وقتی کفشی مرغوب و راحت و مورد سلیقه شان پیدا می کنند به تعداد و رنگهای مختلف از آن تهیه می کنند از پاشنه بلند و کتانی گرفته تا بندی و جلوباز .کمی یاد پدر و مادرهای ایرانی افتادید درسته؟!!
فرانسویان خیلی هم به تعمیر اجناسشان اعتقاد دارند و به جای دور ریختن جنس خراب و جایگزین کردن آن با گونه ی سالمش، همان را تعمیر می کنند . حتماً االان می گویید پس کجای استایل فرانسوی قرار است سرگرم کننده و جالب باشد؟ یعنی فرانسه که به صنعت مدش مشهور است، مردمش از آن هیج بهرهای نمیبرند و توجهی به آن نشان نمی دهند؟ نه اینطورها هم نیست. معلوم است که آن ها هم مد و فشن را دوست دارند و بیشک تمایل دارند هر چند وقت یکبار تکهای جدید و مد روز به کمد لباسشان اضافه کنند اما مانند نوعی اعتیاد و از روی عادت مدام در حال خرید اجناس جدید نیستند و از روی تفکر و سلیقه به دنبال خرید جدید میروند .
از باشگاه حرفی نیست
فرانسوی به باشگاه هم می روند؟
چیزی که در این مصاحبه برایم جالب بود، سوالی بود که الکس از کامی پرسید: «خانمهای فرانسوی به باشگاه هم می روند؟»
جوابش مشخصاً بله بود اما کامی می گوید که خانم های فرانسوی دوست ندارند کسی بداند ورزش می کنند و برخالف آمریکایی ها در همان باشگاه لباس ورزشیشان را عوض می کنند، برای همین کسی متوجه رفتن آن ها به باشگاه نمیشود.
صرف نظر از اینکه این طرز فکر درست است یا نه، بیشتر این موضوع برایم جالب بود که به طور کلی فرانسوی ها علاقه ای به نشان دادن زندگی خود به بقیه و جلب توجه ندارند و بیشتر تمرکزشان روی خودشان و علایق خودشان است. چیزی که شاید این روزها با گسترش صفحات مجازی کمی از یاد برده باشیم. به قول یکی از استادهای عزیزم: «انگار اگر آن لحظه ی خوب را با کسی به اشتراک نگذاریم، آن لحظه را واقعاً زندگی نکرده ایم!»
این متن صرفاً برای آشنایی بیشتر شما با سبک های مختلف لباس پوشیدن و خرید بود و لزوماً قصدمان این نیست که هیچ کدام از این موارد را تائید یا سبک های دیگر را تکذیب کنیم بلکه فقط می خواهیم دفعه ی بعدی که به خرید فکر کردیم، با دید بازتر و اطلاعات بیشتر و دانستن تفکرات مختلف در زمینه مد و فشن، انتخاب های بهتری انجام دهیم و در بین پیشنهادات و همهمه های دنیای مد گم نشویم.