اگه تازه وارد دنیای سئو شده باشید، چه به عنوان کارشناس سئو چه به عنوان کارفرمایی که تصمیم گرفته سایتش رو سئو کنه، احتمالاً اصطلاح بک لینک رو خیلی میشنوید. شاید به صورت حدودی هم بدونید که بک لینک چیه و چقدر اهمیت داره. توی این متن قراره سیر تا پیاز ماجرا رو باهم مرور کنیم. بدونیم بک لینک چیه؟ چه اهمیتی داره؟ چطور باید بک لینک ساخت؟ چطور میتونه سئو شما رو ارتقا بده و چطور میتونه سایت شما رو نابود کنه!؟
بله. درسته! بک لینک سازی نادرست میتونه سایت شما رو مستقیم به اعماق درههای گوگل پرت کنه! پس بریم تا باهم همهی ابعاد ماجرا رو بررسی کنیم.
«بک لینک یعنی لینکی که از سایت دیگه، به سایت شما داده شده. به بک لینک، لینک خارجی وهم میگیم.»
این لینک میتونه در قالب متن، تصویر یا ویدئو باشه. یعنی وقتی یه سایتی، توی متحوای متنی یا تصویری خودش، لینک یکی از صفحات شما رو قرار میده، در حقیقت یک بک لینک برای شما ایجاد کرده. این بک لینک ممکنه برای شما یه پوینت مثبت باشه یا بیتاثیر باشه یا پوینت منفی باشه.
ما به صورت کلی دو مدل لینک داریم :
الف) No follow: بک لینک نوفالو در اصلا به خزندههای گوگل این پیام رو میده که نیازی نیست این لینک رو بخونید و به صفحهای که لینک دادم سر بزنید. در این حالت نه شما به اون سایت اعتبار میدید نه اون برای شما یه مرجع به حساب میاد.
ب)Follow: بک لینک فالو همون بک لینکی هست که توی لینک سازی خارجی مد نظر ما هست. همه لینک ها در حالت کلی Do Follow هستن. توی این حالت تبادل اعتبار رو داریم.
همواره توصیه میکنیم تا زمانی که توی کار سئو به دانش و تخصص کافی نرسیدید، اقدام به لینک سازی نکنید. در صورتی که این کار رو نادرست انجام بدید، احتمال افت رتبه یا از دست دادن بخش زیادی از هزینه مالی و زمانی شما وجود داره.
این که سایتهای دیگه، به سایت شما لینک بدن، طبق الگوریتمهای گوگل، برای شما اعتبار بیشتری میاره. مثل این که یه فردی، توی حرفهاش بگه: «به قول فلانی.» یا توی حوزه مارکتینگ، این دقیقاً مثل تبلیغ دهان به دهان هست. شما هزار بار هم بنر تبلیغاتی یه محصول رو ببینید به خرید اون محصول ترغیب نمیشید اما به محض این که دوستِ مورد اعتماد شما بگ فلان محصول خوبه، شما به خریدن اون فکر میکنید.
البته گوگل در نظر گرفته که شما برای دریافت لینک خارجی یا همون بک لینک، فعالیتی انجام نمیدید و اون سایت با ارادهی خودش به شما لینک داده. این نکته رو هرگز فراموش نکنید چون اصل ماجرا همینه!
گوگل میخواد سایت هایی رو پیدا کنه که اعتبار حقیقی دارن. مبنا رو روی این گذاشته که اگه یه سایتی به شما لینک داده، خودش خواسته. اما ما میدونیم که در 90 درصد مواقع، به سایتهایی با اعتبار بالا رپرتاژ داده میشه تا متنی با لینک به سایت مورد نظر رو منتشر کنند. این از نظر گوگل خرید لینک خارجی یا بک لینک هست. پس اشتباهه و جریمه داره. بنابراین انتشار رپرتاژها باید بر اساس زمان بندی درست و با فاصله زمانی درست باشه. در غیر این صورت هم سایت مبداَ جریمه میشه هم سایت مقصد.
اگه قراره سایتی برای شما رپرتاژ بذاره، باید اعتبار اون سایت از اعتبار سایت شما بیشتر یا حداقل هم سطح باشه. از طرفی اگه شما سایتی با موضوع فروش کالاهای دیجیتال دارید، نباید به سایتی که موضوع عمده و محوری اون، نقد فیلم هست رپرتاژ بدید!
پیشنهاد مطالعه: رسیدن به لینک اول گوگل،وعدهی دروغی؟
نکته دیگهای که هنگام رپرتاژ دادن باید در نظر داشته باشید اینه که سایت مبدا نباید لینکی که به سایت شما داده رو No follow کنه. در این صورت هیچ اعتباری برای شما در نظر گرفته نمیشه.
ما اصول کلی لینک سازی خارجی رو به شما گفتیم و سایت های بسیاری هم درباره این موضوع مقاله منتشر کردند. اما برای شروع لینک سازی خارجی اصلا پیشنهاد نمیکنیم که با مطالعه این مطالب، اقدام کنید. این مورد جزو اون کارهایی نیست که بشه فقط با دانش پیش برد! تجربه حرف اول رو میزنه. پس اگه میخواید برای سئو کسب و کارتون لینک سازی خارجی انجام بدید و خودتون تخصص و تجربه لازم رو ندارید، حتما از کسی که این کار رو بلده کمک بگیرید.
اما اگه خودتون سئو کار هستید اما توی لینک سازی مهارت کافی رو ندارید پیشنهاد ما اینه که اول روی یک سایت جانبی (سایتی که اهمیت بالایی نداره) شروع به کار کنید و از بک لینک های رایگان یا ارزانتر استفاده کنید. طی این مدت سعی کنید یه گزارش کاربردی از هر لینک سازی خارجی که انجام دادید تهیه کنید. بعد به سمت سایت هایی برید که شاید هزینه بیشتری دریافت میکنند اما به موضوع شما ارتباط بیشتری دارند و اعتبارشون بالاتر هست.
توی این مسیر هروقت به مشکلی خوردید، توی کامنتهای این بلاگ میتونید بپرسید تا راهنماییتون کنیم.
نویسنده: صبا طاهری